» » » » Sneeuw in het Vijlenerbos

Sneeuw in het Vijlenerbos

geplaatst in Landschappen, Winter | 2

Sneeuw in het Vijlenerbos

Dit weekend heeft het langdurig gesneeuwd (van vrijdagmiddag t/m maandagochtend nagenoeg aan één stuk) met als gevolg 20 centimeter sneeuw in delen van Zuid-Limburg en zelfs meer dan 20 centimeter sneeuw in het Vijlenerbos. Schitterende omstandigheden dus voor een sneeuwwandeling door het Vijlenerbos in de regio Vaals.

Het Vijlenerbos is een prachtig bos op meer dan 200 meter hoogte in het uiterste zuiden van Limburg. In de winter ligt hier vaak sneeuw, mede dankzij de hoogte. Dit weekend lag er maar liefst 20 centimeter en was er dus volop sneeuw voor een prachtige sneeuwwandeling. Sneeuw, Vijlenerbos, stilte, kou, wit landschap, sporen in de sneeuw en rust. Enkele steekwoorden die van toepassing waren op deze wandeling.

Een impressie van deze wandeling is te zien in onderstaand album met daarin foto’s van sneeuw in en rond het Vijlenerbos.

 

Wandelroutes downloaden

Wilt u ook wandelen in deze prachtige omgeving? Kijk dan zeker ook eens op Wandelsgids Limburg voor routes. Op deze site vindt u meer dan 500 beschreven wandelroutes door heel Limburg en de Euregio. De routes zijn gemakkelijk uit te printen en worden regelmatig gecontroleerd en indien nodig aangepast.

2 Reacties

 1. Bas Engels
  | Beantwoorden

  Prachtig!

  • BTF-Fotografie
   | Beantwoorden

   Bedankt 🙂

Geef een reactie